Ko nepasako tie mistiniai elementai? Maisto produktai palydimi etiketėmis, kuriuose įprastinius sudėtinius komponentus palydi ir mistiniai E kodai. Dažniausiai tai įvairūs maisto priedai, pagerinantys maisto spalvą (kad atrodytų kaip šviežias), skonį (kaip močiutės sumuštas sviestas kaime), kvapą ir trukdantys maisto sugedimui (kur jūs matėte, kad natūralus maistas taip ilgai negestų?). Prancūzijos "Villejuif" centras tiria konservantų, dažų ir kitų priedų poveikį žmogaus organizmui ir parengė sąrašą tų, kurie vienaip ar kitaip yra kenksmingi žmogui. Gali sukelti vėžinius susirgimus: Didina choresterino kiekį: Didina kraujo spaudimą: Uždrausta vartoti: Pavojinga vartoti: Labai pavojingi: Sukelia odos susirgimus: |
Sukelia išbėrimus: Įtariama, kad yra pavojingi: Naikina vitaminą B12: Sukelia virškinimo sutrikimus: Kai kurios medžiagos dar tiriamos, o jau išaiškintos ir
nekenksmingos, kurios yra: |
Viskas iš obuolių
Po truputį apie skonį...
Iš mėlynių ir girtuoklių
Man pietums trejetą gyvačių!
Ką renkiesi - gripas ar grabas?
Sumuštiniai, dribsniai ir saldi sriuba
Kambarinės gėlės - naudingi patarimai
Plekšnių audros, plekšnių vėjai
Alavijai - dekoratyvus vaistas
Vartiklis